, Prymat peklowanie 

Prymat peklowanie

Zapiski spedytorki

Temat: szynka surowa ze skora i koscia peklowac?
szynka surowa ze skora i koscia peklowac?
niestety, dopiero dzisiaj rano mama odebrala zamowiona szynke z
koscia i czescia skory. jest to spory kawal o wadze ok 4 kg.
sol do peklowania firmy "prymat" kupiona, ale mam dylemat.
poczytalam watek o peklowaniu szynki sprzed 3 tyg, rowniez
informacje podane w linkach.
no i wyglada mi na to, ze na peklowanie juz w sumie za pozno chyba,
bo w koncu w sobote trzeba bedzie robic:(
wedzic nie mam jak, gotowana bedzie wedzonka, wiec szynke chcialam
upiec.
jasne, od biedy sa alternatywy, ale:
szynki w coli zrobic nie chce z powodu ogolnej silnej awersji do
przepisow pani lawson - nic co wg jej receptur do tej pory robilam
mi nie podpasowalo smakowo, wiec za eksperymenty dziekuje :)
jest ew szynka pieczona z marmolada z owocow cytrusowych jamie o. z
najnowszego nr "kuchni". jesli nic innego nie da sie zrobic,
sprobuje wlasnie taka.
ale moze znawcy tematu mogliby mi cos podpowiedziec?
jarku, ba_nito, mozna jeszcze cos zapeklowac/zamarynowac aby wyszlo
cos sensownego na swieta przez te 5 dni?
z gory dziekuje
ania




Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,77103476,77103476,szynka_surowa_ze_skora_i_koscia_peklowac_.html